вівторок, 7 листопада 2023 р.

 

Періодичність оновлення організму людини


Наш організм чудовий і геніальний. Нам варто тільки не заважати йому працювати. Ну і звісно, не годувати його різною отруйною гидотою. Відмовившись від отрути і розпочавши харчуватися здоровою їжею, ми через певний час отримаємо повністю здоровий організм.Всі клітини нашого організму постійно оновлюються і ми з певною періодичністю (у кожного органа свій період) одержуємо абсолютно нові органи.Шкіра: швидше за все оновлюється зовнішній шар шкіри, клітини епідермісу оновлюються кожних 2-3 тижні, за рік організм виробляє близько двох мільярдів нових клітин шкіри.

Поки вважається, що шкіра старіє через погіршення (з роками) вироблення і відновлення колагену, з чим це пов’язано поки ще в стадії вивчення. Клітини епітелію, що вистилає шлунок і кишківник, входять у контакт з найбільш агресивним середовищем (шлункові соки і ферменти, що перетравлюють їжу) і зменшується через їжу, яка постійно проходить по ньому. Вони оновлюються кожних 3-5 днів! Кров — рідина, від якої залежить все наше життя. Повне оновлення крові відбувається протягом 120-150 днів. Бронхи і легені теж контактують з агресивним середовищем, що є першим шаром оборони від агресорів, оновлюються за 2-3 тижні, для повного відновлення тканин легень потрібно трохи менше одного року. Волосся росте в середньому на 1-2 см на місяць. Тобто, через якийсь час ми маємо повністю нове волосся в залежності від довжини.Життєвий цикл вій і брів 3-6 місяців.

Печінка — насправді найнеймовірніший орган в нашому організмі, вона ще й є чемпіоном з регенерації. Встановлено, що навіть при втраті 75% своїх клітин (в разі оперативного втручання), печінка здатна відновиться повністю і вже через 2-4 місяці ми маємо повний її обсяг. Повне оновлення клітин печінки відбувається за 150-180 днів. Клітини нирок і селезінки оновлюються кожні 300-500 днів. Повне клітинне оновлення структури кісток відбувається за 7-10 років. Клітини всіх видів м’язової тканини повністю оновлюються за 15-16 років. За попередніми даними відомо — повне оновлення серцевих м’язів відбувається приблизно (точних даних поки немає) за 20 років. Загадкою досі є той факт, що кришталик ока абсолютно не оновлюється, вірніше, чому не оновлюється кришталик. Відновлюються і оновлюються тільки клітини рогівки ока.

Мозок, який контролює всю нашу найскладнішу систему під назвою організм, мозок, який дає сигнали для регенерації всім нашим органам, сам не оновлюється взагалі…

https://tutkatamka.com.ua/nathnennya/zdorovya/periodichnist-onovlennya-organizmu-lyudini/

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми проти куріння! Ми - здорове покоління!!

  Козаки теж курили тютюн, але не для розваги, скоріш як лікувальні властивості, заспокійливе, від безсоння, знеболення. Склад сучасної сига...